Op 6 maart 2024 verscheen bij Omkijkpunt het boek: Muziekvereniging Concordia, 143 jaar Vordense historie. Concordia was tot aan de fusie in 2012 de oudste muziekvereniging van Vorden. De geschiedenis van Concordia is sterk vervlochten met de inwoners en de ontwikkeling van het dorp. Dat blijkt uit de archiefstukken van de vereniging zelf en uit interviews met onder andere oud-leden. Wim Jansen, die een groot deel van deze historie meemaakte, zocht samen met Gerrit Nijenhuis en Paul Bunkers uit hoe die geschiedenis in elkaar stak en vroegen Robert Ellenkamp om er een boek van te maken.

Interessant aan het boek is dat het ook recente geschiedenis behandeld, waardoor er veel mensen in voorkomen die nog leven. Het boek bevat 230 afbeeldingen op 160 pagina’s en ruim 700 namen van personen. De namenindex is hier te raadplegen. Verder wordt het boek in een luxe uitvoering uitgegeven met een harde kaft in een formaat van 24 bij 22 cm.

Het boek is vanaf 7 maart 2024 verkrijgbaar via boekhandel Bruna in Vorden of te bestellen via onderstaand formulier. De prijs van het boek is 24,95 euro exclusief portokosten. Het project heeft geen winstoogmerk. Mocht er een financiƫle opbrengst overblijven, dan doneren de schrijvers dit aan fusievereniging Harmonie Vorden.

Mocht het niet lukken om het onderstaande formulier te versturen, dan kunt u ook een email met uw NAW-gegevens mailen naar info@omkijkpunt.nl.