Binnenkort verschijnt bij Omkijkpunt het boek: Muziekvereniging Concordia, 143 jaar Vordense historie. Concordia was tot aan de fusie in 2012 de oudste muziekvereniging van Vorden. De geschiedenis van Concordia is sterk vervlochten met de inwoners en de ontwikkeling van het dorp. Dat blijkt uit de archiefstukken van de vereniging zelf en uit interviews met onder andere oud-leden. Wim Jansen, die een groot deel van deze historie meemaakte, zocht samen met Gerrit Nijenhuis en Paul Bunkers uit hoe die geschiedenis in elkaar stak en vroegen Robert Ellenkamp om er een boek van te maken.

Eind dit jaar of begin 2024 verschijnt het boek, maar er is nog ruimte om foto’s en mooie persoonlijke verhalen toe te voegen. Vooral foto’s vanaf de jaren negentig tot aan de fusie in 2012 zijn van harte welkom. Heb jij een foto of mooi verhaal dat niet mag ontbreken? Neem dan voor 31 oktober contact op door een email te sturen naar info@omkijkpunt.nl.

Wil je al graag een boek reserveren, dan kan dat nu al. Het aantal te drukken boeken is afhankelijk van de voorinschrijving. De prijs is 24,95 euro en het boek wordt opgestuurd of kan afgehaald worden tijdens de officiƫle presentatie. Hiervoor staat nog geen datum gepland, maar u wordt daarover op de hoogte gehouden via email. Het project heeft geen winstoogmerk. Mocht er een financiƫle opbrengst overblijven, dan doneren de schrijvers dit aan fusievereniging Harmonie Vorden.