In 1998 verscheen het eerste boek van Robert Ellenkamp: Vorden tijdens de bezetting.

Omkijkpunt onderzoekt, interviewt en publiceert om interessante gebeurtenissen uit het recente verleden in Oost-Nederland bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Het is een initiatief van Robert Ellenkamp, geboren en getogen in het Gelderse Vorden en van jongs af aan geïnteresseerd in geschiedenis en dan met name de Tweede Wereldoorlog. In zijn studietijd schreef hij zijn eerste boek ‘Vorden tijdens de bezetting’ en gaf die in eigen beheer uit. Na zijn studie startte hij een journalistieke carrière binnen de landbouwmedia en zette hij historisch onderzoek op een lager pitje. Sinds 2012 pakt hij de draad weer op en komt nu met zijn tweede boek ‘Oorlog op de Wiersse’.

Samenwerken met Omkijkpunt

De Tweede Wereldoorlog mag dan tot nu toe het thema zijn van Omkijkpunt, andere historische gebeurtenissen of episodes kunnen zo maar het volgende onderwerp van onderzoek worden. En dat kan ook betrekking hebben op een gebouw, gebied of persoon. Omkijkpunt zoekt zelf naar die onderwerpen, maar wil ook samenwerken met anderen. Ideeën en tips hiervoor zijn van harte welkom.

Facilitair uitgever

Verder faciliteert Omkijkpunt het uitgeven van boeken voor anderen. Iedereen die graag een boek wil laten maken en daarvoor al informatie heeft verzameld is van harte welkom. Omkijkpunt helpt u graag om tot een mooie uitvoering te komen; ongeacht vorm en omvang.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Omkijkpunt via het contactformulier.