Op 31 mei 2022 onthult burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst een zwerfkei als herinneringsmonument voor de vliegtuigcrash in Linde. Het is dan precies 80 jaar geleden dat de Engelse Vickers Wellington crashte en vijf bemanningsleden het leven lieten.

Het plaatsen van de herdenkingssteen is een initiatief van Freerk Boekelo en Henk Ruiterkamp. Nadat de aanvraag bij de gemeente was goedgekeurd, wist Henk Ruiterkamp een enorme zwerfkei op een boerderij in Drenthe te bemachtigen. De kei moet nog worden schoongemaakt en voorzien van twee plaquettes. Eén met de namen van de slachtoffers en op de andere met informatie van de laatste vlucht. De steen wordt geplaatst op de hoek van de Lindeseweg en de oprit naar het opslagterrein van aannemersbedrijf Ruiterkamp.

Begin september liet de kleinzoon van sergeant-piloot Malin, de piloot van het toestel, weten vereerd te zijn met de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de onthulling. Helaas is de gezondheidstoestand van zijn vader – de zoon van sergeant Malin – dusdanig, dat hij niet mee kan komen. Zijn kleinzoon zal daarom worden begeleid door een ander familielid.

De onthulling van het monument vindt plaats op 31 mei 2022 om 17.30 uur.