De twintig geallieerde slachtoffers op de begraafplaats in Vorden lijken een gezicht te krijgen. De afgelopen week is er opnieuw ruim duizend euro toegezegd. Het projectteam bestaande uit Wout Dekkers, Freerk Boekelo en Robert Ellenkamp zijn dan ook hoopvol gestemd om het resterende bedrag binnen te krijgen.

Doordat tweedere van het benodigde geld binnen is, kijkt het projectteam al wat verder vooruit. In samenspraak met de Oranjevereniging en het 4 mei Comité Vorden is 2 april 2022 geprikt als datum van de overhandiging van de fotostandaarden en het boek. De fotostandaarden worden als het goed is via oude legervoertuigen van Keep them Rolling Vorden binnengereden. De voertuigen rijden een bevrijdingstour door de Achterhoek in het kader van de bevrijding door de geallieerde troepen op 1 april 1945. De projectgroep draagt de fotostandaarden over aan het 4 mei Comité Vorden, waarna ze bij de graven worden geplaatst.

Ook de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek gaat dan plaatsvinden aan hopelijk één van de nabestaanden, die hiervoor een uitnodiging ontvangen. Los daarvan vindt er ’s avonds een bevrijdingsconcert plaats georganiseerd door Harmonie Vorden, Vordens mannenkoor en gospelkoor Inspiration.