Het was even stil van onze kant. Niet omdat we stil zaten, juist niet. Er is keihard doorgewerkt en het boek is nu echt bijna druk-klaar. Freerk Boekelo heeft op alle teksten eindredactie gepleegd en de Nederlandse versie van het boek is inmiddels compleet opgemaakt door onze vormgeefster Gaby Krus van Studio Font. Het ziet er echt prachtig uit en we kunnen de cover alvast met jullie delen. Na enkele correctierondes op de opmaak, hebben Freerk Boekelo en Robert Ellenkamp afgelopen week het complete boek doorgelopen en toch nog een aantal verschillen tussen de hoofdstukken gevonden. Al die wijzigingen zijn inmiddels ook weer verwerkt.

Freerk Boekelo is ondertussen nog druk bezig met de vertaling naar het Engels. Om de deadline van 14 februari voor de drukker te halen heeft het projectteam sinds twee weken versterking gekregen van drs Jan Olthuis, ook uit Linde. Jan heeft inmiddels het grootste deel van het boek vertaald, zodat Freerk ook daar de eindredactie over kan voeren.

Het boek is ondertussen geregistreerd in twee talen, waardoor we ook beschikken over twee ISBN-nummers. O ja, klein detail nog. We hebben het boek niet binnen de 80 pagina’s weten te houden. Het wordt zeer waarschijnlijk 104 pagina’s. We vonden het zonde om te schrappen in met name de foto’s of ze veel kleiner af te drukken. De drukkosten stijgen daardoor wel weer iets, maar we denken het financieel te kunnen dekken met wat extra losse verkoop.

Ondertussen zijn de fotopanelen ook geproduceerd en onderweg naar het projectteam. Na binnenkomst worden ze even gecontroleerd en dan door Wout Dekkers overgebracht naar smederij Oldenhave. Die maakt de standaarden en zal de fotopanelen er op monteren.

Corona gooit ondertussen het programma van de overhandiging en uitreiking wat in het water. Eind deze week wordt daarover meer duidelijk. Het liefst houdt het projectteam de uitreiking op 2 april. Duimen maar even. We houden jullie op de hoogte.